Copilul meu are pielea uscată. Ce e de făcut? 

Încă de la vârste fragede, pielea micuților poate suferi de uscăciune ca urmare a unor factori externi, precum aerul rece și uscat din timpul iernii sau încălzirea din spațiile închise. În anumite situații, copiii pot avea o predispoziție către uscarea pielii, caz în care micuții vor prezenta semne de uscăciune indiferent de anotimp.

Cum recunoaștem dermatita atopică. Scurt ghid vizual. 

Dermatita atopică este cea mai răspândită formă de dermatită, afectând, la nivel global, aproximativ 20% dintre copii și până la 3% din totalul populației adulte. Această afecțiune a pielii începe să se manifeste încă din primele luni de viață, cu influențe negative asupra stării generale a micuților. De aceea, este important să putem recunoaște din timp simptomele dermatitei atopice, pentru le putea oferi celor mici, sub îndrumarea unui specialist dermatolog, tratamentul și îngrijirea corespunzătoare.

Dermatita atopică. Zone de manifestare la suprafața corpului, în funcție de vârstă.

Cea mai răspândită formă de dermatită, dermatita atopică, este o afecțiune a pielii ce se manifestă prin deshidratarea stratului cutanat, senzații de mâncărime, schimbarea aspectului și a texturii pielii. În 97% dintre cazuri, dermatita atopică își face simțită prezența încă din primele luni de viață.

Dragoste pentru pielea atopică, de la Atoderm.

Povestea Laboratoarelor Dermatologice Bioderma începe în anii ’70, din pasiunea unui farmacist biolog pentru piele. Atunci, Jean-Noël Thorel punea bazele unei noi abordări a dermatologiei, printr-o viziune care avea să inspire inclusiv numele brand-ului: BIOlogia în sprijinul DERMAtologiei.

Crema de gălbenele și pielea atopică, dragoste cu năbădăi.

Când vine vorba de remedii naturiste, crema de gălbenele are un avânt aproape imposibil de depășit. Fie că vorbim de lovituri, arsuri, bătături, eczeme, leziuni mai mici sau mai mari, cojițe pe pielea capului (și lista poate continua), crema de gălbenele pare a fi remediul universal de pe buzele tuturor. Din păcate, realitatea nu este tocmai aceeași.

Hidratarea pielii atopice, de la A la Z.

Dermatita atopică este o afecțiune care reduce capacitatea pielii de a reține apă. Astfel, pielea se deshidratează până la punctul în care devine roșiatică, inflamată, capătă un aspect solzos, se descuamează sau chiar se crapă. De aceea, în tratamentul și întreținerea pielii atopice, hidratarea este cea mai importantă acțiune.

Dermatita atopică – îngrijire pe timp de vară.

Vara este, pe de o parte, anotimpul vacanțelor și al distracțiilor, iar pe de altă parte, anotimpul extremelor. Temperaturile amețitoare, umiditatea, transpirația, toate aceste particularități ale verii au influențe directe asupra pielii atopice. Chiar și-așa, pielea atopică iubește vara și, cu o îngrijire dedicată și delicată, se poate bucura de tot ce are ea mai bun de oferit.

De ce trebuie să discutăm cu cel mic despre dermatita atopică.

Dermatita atopică este o afecțiune a pielii, cu implicații ce pot influența în mod negativ atât calitatea vieții celor afectați, cât și a familiilor acestora. Dermatita atopică se manifestă prin mâncărimi puternice, schimbări ale aspectului și texturii pielii, inflamații, cruste sau aspect solzos. Toate aceste simptome, cărora li se adaugă restricțiile specifice, afectează starea psihologică a individului și percepția acestuia asupra vieții.

Cum calmăm rapid mâncărimea și iritațiile în puseul de dermatită atopică!

În cazul dermatitei atopice, cei mai sensibili dintre noi sunt şi cei mai afectaţi – copiii. Manifestările şi simptomele asociate dermatitei atopice le induc celor mici o stare generală de disconfort. Aceştia, reacţionând în consecinţă, devin agitaţi, greu de liniştit şi suferă, cel mai adesea, de tulburări de somn.

7 paşi care ar putea preveni dermatita atopică!

Copilăria este momentul de manifestare maximă a dermatitei atopice, aceasta intrând în remisie, în 70% dintre cazuri, înainte de adolescență. Astfel, în întreaga lume, 20% dintre copii suferă de dermatită atopică și doar 3% dintre adulți. Potrivit studiului “Dermatita atopică: Epidemiologie globală și factori de risc”, realizat la un centru de cercetare din Elveția, în 15% dintre cazurile de dermatită atopică apar și alte simptome alergice în primul an de viață, iar în 85% dintre cazuri, acestea apar înainte de varsta de 5 ani.

Noutăți

Câștigătorii concursului organizat pe pagina oficială de Facebook Bioderma, pe wall, în perioada 23.01.2017, ora 12.00 – 25.01.2017, ora 16:00, sunt:

Câștigătorii concursului Cadouri pentru piele organizat pe site-ul dedicat www.pieleuscata.ro în perioada 23.12.2016- 22.01.2017 sunt:

 • Maria Bobeica
 • Viorica Picincu Hobjila
 • Daniela Mahulea
 • Adrian Dumitrescu
 • Loredana Paven
 • Lidia Adina Sularea
 • Kinga Brigitta Denes
 • Stela Ionescu
 • Stefanela Dumitrescu
 • Stefania Balaceanu

Câștigătorii concursului Atoderm – Mituri despre atopie organizat pe pagina de Facebook Bioderma în perioada 09.01.2017 – 13.01.2017 sunt:

Rezoluţiile pielii în 2017

La sfârşit de an, când priveşti focul de artificii, când ciocneşti o cupa de şampanie cu cei dragi şi vă distraţi împreună citind mesajele din plăcintă cu răvaşe, e un moment bun să îţi propui un plan de ambiţii pentru anul următor. Mai jos, ţi-am pregătit 5 rezoluţii pentru piele, 5 hotărâri numai bune de luat pentru bunăstarea şi fericirea pielii în 2017. Respectă-le pentru ţine şi dă-le mai departe celor apropiaţi.

Câștigătorii concursului Răsfăț senzorial organizat pe pagina de Facebook Bioderma în perioada 16.12.2016 – 20.12.2016:

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică

 1. Există factori cunoscuți care pot amplifica simptomele dermatitei atopice: contactul cu haine din lână, pigmenții închiși la culoare din îmbrăcăminte (de culoare neagră, maro, bleumarin), conservanții din mâncare, aromele artificiale și potențiatorii de aromă, agenții care alterează valoarea pH-ului, precum săpunurile și loțiunile cosmetice care degresează puternic, detergenții agresivi și pudrele alcaline.

Atoderm Cremă Parfumată

Atoderm Cremă Parfumată: hidratare, hrănire, netezire, stare de bine și un parfum fin, relaxant.

Facebook Live Sessions

Ne întâlnim pe Facebook Live cu specialiștii dermatologi și primim răspunsuri la întrebări legate de îngrijirea pielii uscate. Intră pe pagina de Facebook Bioderma și află informații esențiale pentru sănătatea pielii întregii familii. Aici găsești înregistrările tuturor interviurilor.

Live session, 14 decembrie 2016
cu Dr. Andreea Poliana Constantin, medic specialist dermatovenerolog
Muntenia Hospital, Pitești

Am găsit niște remedii naturale pentru dermatita atopică. Îmi mai trebuie consult de specialitate?

E de ajuns să pui o întrebare pe un forum destinat mămicilor și nevoia ta de a găsi un tratament pentru dermatită atopică a celui mic își va găsi cele mai diverse răspunsuri. Vor fi mămici care au încercat cu preparate home-made care “n-au ce rău să facă”, altele care au prietene care au auzit de diete-minune, dar sigur vor fi și voci care îți vor recomanda să mergi cu piciul la un specialist dermatolog.  Află mai multe.

Câștigătorii concursului Ambasador al sănătății pielii organizat pe pagina de Facebook Bioderma în perioada 28.11.2016 – 05.12.2016:

Câștigătorii concursului #MareaEliberare organizat pe pagina de Facebook Bioderma între 1-6 noiembrie 2016:

Copiii au nevoie de îngrijire dedicată&delicată

Cel mai mare organ al nostru, pielea, nu este doar o barieră mecanică, ci are multe alte roluri importante: termoreglare, protecţie împotriva germenilor şi substanţelor toxice, sinteza vitaminelor etc. Pielea nou născuţilor şi copiilor sub 3 ani este mai subţire, mai permeabilă şi mai puţin flexibilă decât cea a adulţilor. O îngrijire corectă, dedicată, e mai mult decât importantă la această vârstă şi contribuie la starea optimă de sănătate a pielii, la vârste mai mari.

Bioderma învață încontinuu de la piele și se inspira din mecanismele ei naturale de protecție, pentru a formula produse dermatologice perfect compatibile cu pielea, la orice vârsta.

Poți să ne contactezi oricând aici:

NAOS SKIN CARE ROMANIA

Polonă 68 Business Center, Strada Polonă nr. 68-72, Etaj 1, sector1, București

Află mai multe detalii despre produsele Bioderma

Descoperă Clubul Bioderma

Urmărește-ne și aici

Atoderm Preventive

Crema hidratantă ATODERM Preventive este recomandată de către medicii pediatri și neonatologi pentru prevenirea atopiei la nou născuți, bebeluși și copii.

Atopia se moștenește

De multe ori, terenul atopic este transmis genetic. Astfel, dacă unul dintre părinți suferă de o boală atopică (astm, dermatită sau rinită alergică), sunt 30% șanse ca cel mic să dezvolte la rândul lui, în copilaria mică sau mai târziu, o astfel de afecțiune. Dacă ambii părinți suferă de o boala atopică, atunci șansele cresc la 70%!

Cunoscând aceste riscuri, este important să prevenim manifestările bolii în cazul celor mici prin îngrijire intensivă cu produse dermatologice, încă din primele zile de viață. Gama Atoderm este rezultat al cercetărilor îndelungate realizate de Laboratoarele Bioderma în domeniul dermatologiei și oferă produse special create pentru pielea atopică, uscată și foarte uscată, compatibile cu întreaga familie.

Dermatita atopică se vindecă?

Vestea mai puţin bună este că nu există un tratament care să vindece dermatita atopică, dar vestea cea mai bună este că există produse create special pentru a înlătura simptomele. Se ştie deja că această afecţiune are perioade în care se manifestă puternic şi perioade de remisie. Există câţiva factori recunoscuţi care pot amplifica simptomele: lanolina, parabenii, lâna, conservanţii din mâncare, potentiatorii de gust, precum şi agenţi care modifică PH-ul pielii, precum săpunurile cosmetice, gelurile de duş comerciale pe bază de detergenţi şi degresanţi agresivi.

Gama Atoderm de la Bioderma conţine numai acele ingrediente prietenoase cu pielea atopică, molecule biomimetice, perfect compatibile cu structura epidermei, compuşi activi care tratează şi în acelaşi timp susţin pielea în procesele ei naturale de protecţie.

Descoperă Clubul BIODERMA

Atoderm Intensive Balsam

Îngrijește intensiv pielea corpului cu formula calmantă ATODERM Intensive Balsam

Atoderm Ulei de Duș

Uleiul de duș anti-iritații și ultra-hrănitor ATODERM îți oferă 24 ore de hidratare și confort imediat, chiar de la duș!

Fie baia cât de lungă…

… tot mai bine este să nu depăşească 5-7 minute, iar apa să fie caldă, nu fierbinte. Băile care durează foarte mult, deşi sunt preferate pentru că aduc o senzaţie de relaxare, nu sunt recomandate în cazurile de dermatită atopică, deoarece accelerează deshidratarea pielii şi intensifică simptomele. Pruritul este unul dintre ele. El te va face să uiţi rapid de starea de relaxare indusă de jumătatea de ora petrecută în cadă.

Este important să menţii pielea aerisită, curată şi hidratată cu produse special create. Chiar şi activitatea intensă la sală poate exacerba pruritul, deoarece atunci corpul se supraîncălzeşte şi transpiră. Soluţia nu este să te laşi de sport, ci să oferi pielii tratamentul dermatologic de care are nevoie pentru a avea un aspect sănătos şi pentru ca tu să ai o stare de bine intreagă zi.