Atoderm Preventive

Pielea noastră este un organism dinamic și complex, al cărui proces de maturizare începe încă de la naștere, când se produce, treptat, adaptarea la un mediu uscat, extrem de diferit de cel intrauterin. Bariera cutanată a bebelușilor este insuficient dezvoltată, de aceea este esențial să folosim produse de îngrijire dedicate nou născuților. Crema hidratantă ATODERM Preventive este recomandată de către medicii pediatri și neonatologi pentru prevenirea atopiei la nou născuți, bebeluși și copii.

Aplică zilnic, o dată sau de două ori pe zi, o cantitate mică și masează blând, circular, pielea copilului până când crema este absorbită de piele. Repetă aplicarea pe fiecare zonă a corpului, insistând pe porțiunile uscate. Pentru bebelușul tău va fi un moment plăcut, de relaxare maximă, iar pentru pielea lui va fi o adevărată bucurie!

Îngrijirea ATODERM Preventive nu înseamnă doar o piele cu un aspect mai neted și mai uniform înseamnă prevenția atopiei la nou născuți și bebeluși.

Înseamnă o formulă care înțelege nevoile cu totul speciale ale pielii subțiri și vulnerabile a celor foarte mici și susține bariera cutanată în procesul ei delicat de dezvoltare. Oferă copilului tău programul de îngrijire în doi pași de la ATODERM și bucurați-vă împreună de nopți mai liniștite și gângureli mai fericite.

Pasul 1: Curăță delicat pielea bebelușului cu un produs blând de igienă, precum Atoderm Ulei de duș sau cu formula de curățare non-detergent, ABCDerm Gel Spumant

Pasul 2: Tratează și hrănește pielea sensibilă a celui mic cu crema hidratantă ATODERM Preventive.

Produsele dedicate nou născuților, bebelușilor și copiilor înseamnă, pentru Laboratoarele Bioderma, un adevărat angajament dermatologic luat cu fiecare utilizare: acela de a oferi siguranță pielii sensibile și de a-i proteja vulnerabilitatea. Astfel, crema hidratantă ATODERM Preventive este o formulă avansată de îngrijire și tratament ce conține complexul exclusiv Lipigenium o sursă de lipide esențiale din acizi grași și ceramide prezente în mod natural în piele, dar cu deficit în cazul bebelușilor cu piele foarte uscată. Brevetul Skin Barrier Therapy reface biologic și de durată bariera cutanată, reduce proliferarea stafilococului auriu precum și penetrarea alergenilor.

Citește mai multe despre produs pe site-ul Bioderma Romania.

E mai bine să ung bebelușul cu ulei de măsline extravirgin, că e mai natural?

Imediat după naştere şi destul timp după aceea, pielea bebeluşilor trece printr-un complex proces de adaptare la lume. În tot acest timp pielea este predispusă la infecţii, iritaţii şi uscăciune, iar un tratament incorect nu face decât să deregleze bariera cutanată şi aşa deficitară. Un produs (alimentar) precum uleiul extravirgin de măsline poate părea o soluţie naturală bună. Totuşi, dacă privim lucrurile în profunzime, ajungem la compuşii prezenţi în ulei: acidul linoleic, prezent în cantităţi mai mici, dar eficient în protejarea barierei cutanate şi acidul oleic, prezent în cantităţi mai mari, dar comedogen, deci aproape deloc prieten cu pielea sensibilă şi vulnerabilă a celor mici. Un alt ulei natural iubit de mămici este uleiul de cocoş care, din păcate, utilizat în stare pură, are o toleranţă extrem de scăzută la pielea sensibilă a bebeluşilor şi este foarte comedogen.

O poveste ATODERM cu final fericit

O îngrijire corectă a pielii copilului încă din primele zile de viaţă este esenţială pentru sănătatea cutanată. 50% din bebeluşi se nasc cu barieră deficitară a pielii care se manifestă prin piele uscată. Este esenţial să păstrăm o barieră cutanată sănătoasă pentru a reduce riscul sensibilizării. În primul an de viaţă, 20% dintre bebeluşi au deja piele atopică, foarte uscată, iritată şi cu o senzaţie de prurit care afectează calitatea vieţii de familie şi dau tulburări de somn severe. Crema hidratantă ATODERM Preventive este formula ideală pentru cei mici, are o acţiune extrem de delicată, ingrediente active blânde, care hidratează profund şi, în acelaşi timp, permite pielii să respire, să evolueze, să îşi întărească propria funcţie de barieră protectoare.